Pagini

duminică, 10 iulie 2011

Viata, banii si iluzia binelui..............

Te poti rataci in lumea asta mizera, te poti ineca in propria rasuflare sau poti muri in tine nazuind probabil spre o lume mai buna daca accepti mofturi si pretentii, daca nu izolezi cretinismul si imbecilitatea si daca nu devii indiferent la ifose si arvoane conspirative, daca aduni averi calcand pe cadavre.
Toate duc la suferinte, la stari pe care zici ca niciodata nu ti se vor intampla, vrei sa ai, tot vrei sa ai, si constati ca nimic nu te multumeste oricat ai avea, mai rau te ineci, mai rau mori in tine traind in intuneric, mai rau te ratacesti pe cai neumblate cautand o iesire spre libertate, tu fiind de fapt propriul tau prizonier.
De aia desprinderea de actualul ilogic si abject poate sa te conserve sau protejeze de rautatea deversata ca o lava in jurul vulcanului erupt de fortele de nestavilit ale naturii.Urasc cel mai mare blestem al lumii: BANUL, pe langa prostie, infamie, ipoicrizie, fatarnicie si umilinte omenesti, tocmai pentru ca el creeaza iluzii, conflicte, depraveaza si dezumanizeaza fiinta umana, totul in jurul lui devenind rece, sec, inert, inuman si respingator, el devenind din necesitate, un scop pentru multi si pe toata perioada derularii vietii acelora.Ei devin masini, au reflexe robotice si simturi animalice cand simt apropierea facerii lor. Nu exista libertate in aceste gesturi, nu exista respect, valoare, nimic.Totul devine o mare teapa si iluzie existentiala din care rezulta NIMICUL !
Acest blestem mondial e ca o piatra mare pretioasa ce doar constient i-am dat noi oamenii constienti de sine o mare valoare, dar care nu poate transmite decat o simpla imagine ce nu comunica sufleteste, e rece, e inerta, e doar materie si-atat. Urasc materialul si banul pentru ca e inuman, e doar un instrument de schimb valoric si-atat.Urasc si latura umana ce e lipsita de demnitate si e labila in fata celor ce detin tot iluzoriu puterea apeland la caile enumerate mai sus prin care fabrica si aduna mari averi.
Adevarul e ca nu multumim vietii ca existam si omenirea pentru avere si bani arunca in infimitatea ei abjectii si venin in semenii nostri crezand ca de acolo va veni nemurirea.Tocmai de acolo vine nimicul uman, vidul de valoare si nemernicia umana.Latura crestina ce nu pune accent pe bani si averi aici nu mai exista, latura umana e in esenta ei fariseica, tinand doar sa creeze impresia de apreciere a laturii crestine, ea luptand in continuare sa acapareze la nesfarsit valori pe care nu le va lua nicaieri. ele fiind materie ce se vor topi odata cu terminarea vietii universului.... si-atat!
Dincolo de toate spre final, deci asa si in concluzie, omenirea a parcurs un drum innegurat si trist, acaparand, luptand, ucigand, mintand si totul e pentru NIMIC!!

Niciun comentariu: