Pagini

joi, 21 iulie 2011

PAREREA MEA----LUPTA CTP vs.MIRCEA BADEA

In urma unor dispute mai vechi, CTP a reactionat fata de Mircea Badea asa:

CRISTIAN TUDOR POPESCU----Un mail semnat pentrul dl. Mircea Badea:

"Întrucât, în ciuda rugăminţii mele ca dânsul să nu mai comenteze ce scriu, dl. Mircea Badea continuă, cu o constanţă remarcabilă, să se refere la articolele subsemnatului, şi pentru că nu pot şi nici nu aş vrea să-i interzic libera exprimare, mă văd nevoit să îi răspund atunci când cred că e necesar.

Comentând editorialul din Gândul, Preşedinte-gurnalist, dl. Badea afirmă că nu înţelege fraza privitoare la gurnaliştii care "ne spun ei", fără vreo dovadă, că DNA acţionează la comandă politică. Dl. Badea spune că "dovezile" privind această subordonare incorectă a DNA sunt constituite de chiar acţiunile zisei instituţii, orientate în sensul intereselor preşedintelui Băsescu. Că ele sunt "evidente", "de bun simţ". De asemenea,mai spune dl. Badea, dovezi "palpabile", cum ar fi o interceptare telefonică, un fax sau un mail semnat de preşedinte şi adresat şefului DNA, dl. Daniel Morar, nu intră în discuţie pentru că nu le poate vedea nimeni.

Mai întâi, eu nu afirm în text că DNA nu este sau este subordonat politic, ci cu totul altceva: "Nu vine preşedintele României să afirme că DNA e acuzat în mod mincinos de presă de subordonare politică deoarece zisei prese îi dictează grupurile de interese (...) pentru că astfel nu se deosebeşte cu nimic de jurnaliştii care «ne spun ei», fără vreo dovadă, că DNA acţionează la comandă politică". Prin urmare, pentru a demonstra această echivalenţă, să luăm tipul de argumente expuse de dl. Badea şi să le aplicăm zicerii d-lui. preşedinte Băsescu: o anumită parte a presei atacă DNA pentru că aşa îi dictează grupurile de interese. Păi, nu e evident acest lucru, ar spune un băsist, cum îi numeşte dl. Badea? Nu îl atacă Mircea Badea şi colegii săi de la Antena 3 pe Traian Băsescu în fiecare zi, fără să-şi aleagă mijloacele? În acelaşi timp, a rostit vreodată cineva de la Antena 3 o critică la adresa d-lui. Dan Voiculescu? Nu i se organizează, în schimb, emisiuni-omagiu la Antena 3? Este, de câţiva ani încoace, "domprofesor" Voiculescu adversarul politic declarat al dlui. Băsescu? Şi atunci, ce face Antena 3 nu e orientat în sensul intereselor dlui. Voiculescu? Mai e nevoie de vreun telefon, fax sau mail semnat de dl. Voiculescu şi adresat lui Mircea Badea, ca să înţelegem asta?

Ce vreau să spun e că făcând uz de astfel de "argumente" nu se poate ajunge la niciun rezultat raţional, nu se poate produce decât o poluare a spaţiului public cu insulte şi denigrări. Poluare la care tocmai a contribuit preşedintele Băsescu prin ultima sa luare de cuvânt la adresa unor jurnalişti.

Dar poate că nu aş fi scris acest text dacă nu aş fi auzit o altă exprimare a dlui. Badea, în legătură cu inteligenţa: "inteligenţă înseamnă capacitatea de adaptare a individului", spune dl. Badea. Interesant. Mihai Eminescu o fi fost o persoană inteligentă? Dacă da, la ce şi cât s-a adaptat el cât a trăit? Dl. general Oprea, fost şef al mafiei personale a lui Adrian Năstase, potrivit dlui. Băsescu, actualmente "reevaluat" şi susţinător fervent al partidei Băsescu, este o persoană adaptabilă? Dacă da, în ce raport se găsesc inteligenţa dlui. general Oprea şi inteligenţa lui Eminescu Mihai? Altfel spus, pentru că dl. Badea a făcut matematică, relaţia dintre inteligenţă şi adaptabilitate este necesară şi suficientă?"


D-l Mircea Badea a justificat totul aproape acceptand ironic--facand o mare greseala--ca trustul si toti ce lucreaza in el ar adeziona directiilor impuse de patronul Dan Voiculescu, facand din asta o neobligativitate in acceptare de catre tot poporul.A GRESIT !!!!! Eu pe blogul lui Mircea:


RASPUNSUL MEU D-LUI MIRCEA BADEA:


Relationarea voastra cu societatea e simpla, corecta, reala, fireasca si adevarata: Nu faceti altceva decat sa constatati toate furturile, jafurile, obedientele, imbecilitatile si cretinitatile ce-au dus tara in aceasta stare deplorabila in care ne aflam social si economic.De aceea nu exista relationarea de dictator-sluga intre voi si Voiculescu.Tot ce expuneti voi pe post cu personalitate si convingere e rezultatul doar a consatarii directe a catastrofei in care ne aflam si a modului in care autoritatile au instaurat noua dictatura in Romania.Toti va derulati munca pe baze contractuale, toti aveti convingeri, parghii de echillibru valorice, si personalitati solide, astfel incat sa nu va dirijeze nimeni si nimic in munca de jurnalisti respevtati si demni in aceasta tara.FAceti parte din acei oameni nu putini la numar ce-s impotriva acestui imputit de regim, iar daca dintre voi toti unul este patron si aduna langa el valori si inteligente notabile ce simt acelasi lucru oribil despre modul in care e condusa tara, ce vina sociala este asta??? DNA-ul da, corect e manipulat de Basescu, e instrumentul sau de represiune si asta se vede si-n amarata noastra de viata.Asta e – d-le CTP–realitatea existentei acestei laturi opozitionale pentru Basescu si putere, nu relatia stapan-sluga.Daca eu gandesc tot ca acesti baieti inseamna ca cineva ma manipuleaza? Ma dirijeaza si indreapta ca pe-o papusa de circ impotriva sistemului?? NU D-LE CTP !!! Am certitudinile mele si personalitatea mea astfel incat sa-mi dau seama ca ce se intampla cu tara asta e foarte rau, si ca acel rau vine de la BASESCU!!!! Baieti, Mircea, aratati in continuare ca raul in Romania vine de sus, de la cel mai inalt scaun al tarii, deschizand mintile adormite ale romanilor.

CRED CA E REAL SI CORECT CE SUSTIN CA CETATEAN NEIMPLICAT, CI DOAR CARE SUFERA REALITATEA CRANCENA DIN ROMANIA.

Niciun comentariu: